1939

Домашна закуска: Селска баница с тракийски кори и овче сирене

Всички обичаме баница, но след като опитате тази рецепта, ще забравите за друга закуска!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

кори за баница – 6 бр.
овче сирене – 300 г
яйца – 3 бр.
газирана вода – 100 мл
олио – 100 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Намазвате тава с мазнина. Приготвяте всички необходими продукти, като разбивате  яйцата и натрошавате козето сирене.

Взимате  една кора (в случая използвате  тракийски кори), поръсвате  я с олио, слагате  отгоре друга кора, поръсвате  с разбито яйце, малко олио и сиренето.

Хубаво да покрие навсякъде. Завивате  на руло, пише  struma.bg. Навивате  като охлюв и слагате  в тавата.

По този начин процедирате  и с другите кори. Поливате  съвсем малко с олио и заливате  с газираната вода, като гледате  да намокря навсякъде, но и да не плува във водата.

Оставяте  завитата баница за около 5-6 минути и след това слагате  в предварително загрята фурна на 180 °C за около 10-15 минути или до готовност.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?