Добруджанки със сирене и кашкавал за закуска РЕЦЕПТА
- 05:15, 17.12.2024
- 06:22, 17.12.2024
- 43 750
- 0
Да Ви е сладко!
Необходими продукти за 12 бр.:
220 гр. кисело мляко
1/2 ч.л сода
160 гр. натрошено сирене
60 гр. настърган кашкавал
240 гр. брашно от лимец
масло
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 200 градуса.
Смесваме киселото мляко със содата.
Добавяме натрошеното сирене и настъргания кашкавал и разбъркваме.
Накрая добавяме брашното и разбъркваме отново. Получаваме лепкаво тесто.
Застиламе тавичка с хартия за печене.
С ръце оформяме 12 топки, които поставяме на разстояние върху хартията за печене.
Правим вдлъбване с пръст по средата на всяка питка, така че да заприлича на гнездо и слагаме по едно малко кубче масло.
Печем 20-25 минути до златисто, пише dessertsvalley.com.