Дайте на душата: Ябълков пай с канела

Необходими продукти:

3 големи ябълки
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
настъргана лимонова кора
няколко щипки канела
щипка бакпулвер за брашното
50 г пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Обелват се измитите 3 ябълки. Нарязват се на тънки парчета и се нареждат в намазнена тава, така че да се покрие дъното. Запичат се на 180 градуса до омекване.

През това време се разбиват 3 яйца с 1 ч.ч. захар до образуване на пяна и побеляване на сместа. Пресява се 1 ч.ч. брашно с щипка бакпулвер и се добавя към яйцата и захарта. Разбиваме получената смес до хомогенност и добавяме 1 с.л. олио.

Вадим тавата от фурната със запечените ябълки. Изсипваме върху тях равномерно сместа. Печем на вентилатор, горен и долен реотан за около 25 мин. Проверяваме с шиш дали е суха и изпечена сместа. Чакаме да изстине и обръщаме върху поднос. Поръсваме с пудра захар, канела и настъргана лимонова кора.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Симеонка

Симеонка

08.11.2020 | 11:58

Ябълките уж бяха отдолу пък на снимката се оказаха отгоре. Рецептата е сглобена по въображение но не става.

Отговори
0 0
Minka

Minka

28.10.2020 | 14:55

Ако ябълките се изпекат предварително, а след това още 25 мин. с тестото ще станат на пихтия. Дайте точната рецепта.

Отговори
7 1
Шивачът

Шивачът

28.10.2020 | 11:06

Не се връзва съотношение захар и брашно

Отговори
5 3
Готвача

Готвача

28.10.2020 | 11:04

Нещо не се връзва в количеството захар и брашно.

Отговори
5 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?