46
Следвайте ни

Да стоплим душата и тялото с вкусната пилешка каша на БАБА

viber icon

Вкусната пилешка каша на баба - любима семейна рецепта, която ни връща в детството!

Необходими Продукти
пилешки гърди - 1 бр.
лук - 1 бр
моркови - 1 бр.
целина - 1 бр.
брашно - 2 с.л.
червен пипер - 1 с.л.
сол
черен пипер

Начин на приготвяне


Измийте месото и го сложете в тенджера с вода. Обелете и измийте зеленчуците. Разрежете ги на две и сложете при пилешките гърди.

Добавете сол и поставете на котлона. Изчакайте да заври, намалете и затворете с капак. Варете до готовност на пилешкото. Извадете, оставете да изстине и накъсайте на малки парчета. Прецедете бульона и заделете.

В тиган сложете малко мазнина и запържете червения пипер. Добавете брашното. Запържете за кратко и разредете със заделения бульон, пише gotvach.bg.

Добавете месото и ако е необходимо, сложете още малко сол. Варете кашата, докато се сгъсти до желаната гъстота.

Изключете и сервирайте веднага. Към пилешката каша много ще подхожда ръжен хлебец.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Днес точно

Днес точно

02.10.2021 | 11:16

Това сготвих : От едно пиле отделих гръбнаците и част от бялото месо за супа. Останалата част нарязах и запържих в олио и малко масълце ( за аромат). Прибавям сол, червен пипер и заливам с достатъчно вода, за да се свари месото. Забърквам 3-4 с. лъж. брашно и вода в отделен съд. Към тази гъста кашица добавям по малко от врящата вода до уеднаквяване на температурата. Изсипвам към готовото месо и оставям да поври до сгъстяване . Подправям с чубрица. Така я правеше баба ми.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?