Следвайте ни

Да си подсладим деня от сутринта: Разкошна сладка баница с череши на тиган

viber icon

Черешите са любим плод през лятото и освен много вкусни, те имат и полезни съставки. Затова можем да си позволим да се поглезим с тази много вкусна баничка с череши още на закуска.

Необходими продукти:

череши - около 300 г + за декорация

яйца - 2 бр.

захар - 100 г

ванилия - 1 бр.

олио - 100 мл

прясно мляко - 150 мл

брашно - 200 г

бакпулвер - 14 г

пудра захар - за поръсване

ЗА КАРАМЕЛИЗИРАНЕ

краве масло - 16 г

захар - 1 с.л.

Начин на приготвяне:

Най-важното в тази рецепта е тиганът. Трябва да е тиган с незалепващо покритие и да има капак. Иначе ще получите невероятен сладкиш с череши, но с дефект, както се получи при мен. Но понякога дефектът се превръща в ефект.

В тиган с диаметър 28 см загряваме 16 г краве масло. Добавяме 1 с.л. захар и карамелизираме.

Махаме от котлона и редим, покривайки цялото дъно на тигана, череши, на които сме премахнали костилките предварително. Черешите са около 300 г.

В купа разбиваме 2 яйца със 100 г захар. Добавяме 1 ванилия, 100 мл олио, 150 мл прясно мляко и 200 г брашно, смесено с 14 г бакпулвер. Бъркаме до получаване на еднородна смес.

Със сместа заливаме черешите в тигана, заглаждаме с шпатула, поставяме капака и печем на средна температура за 20-25 минути.

Два-три пъти с домакинска хартия изтриваме капките по вътрешната страна на капака.

Когато сладката баница е готова, поставяме чиния върху тигана и обръщаме баницата в нея. Връщаме пак в тигана, да се запече и от другата страна за 5 минути. Ако тиганът ви залепва, няма обръщане! Ще стане на парчета като моята.

Сервираме сладката баница с череши на тиган, поръсена с пудра захар и пресни череши, пише actualno.com.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?