Следвайте ни

Да си оближеш пръстите: Запеканка с бекон и франзела

viber icon

Нищо не радва съвременните домакини, както рецепти, които се приготвят за минути, а впечатляват за дълго. Днес ще оближете пръстите си с тази запеканка с франзела и бекон.

Продукти:
1 голяма франзела
200 г настърган кашкавал
250 г бекон или шунка

За заливката:
10 яйца
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.л. дижонска горчица
2 ч.л. нарязана на ситно прясна мащерка
1 ч.л. чесън на прах
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:
В купа комбинирайте яйцата с останалите съставки за заливката. Намаслете формата за печене и сложете в нея начупения на малки хапки хляб. Върху него сложете нарязаната шунка, настърганото сирене, след което залейте равномерно с яйчената смес. Покрийте формата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?