Следвайте ни

Да си оближеш пръстите: Свински хапки с лук

viber icon

Необходими продукти:
1 кг свинско месо
2-3 глави кромид лук
2 скилидки чесън
Сол на вкус
Черен пипер

Начин на приготвяне:
Включете котлона и слагайте тигана. На дъното му, капнете малко олио. Докато олиото се сгорещява, обелете и нарежете кромидът, или на едро или на малки парченца, в зависимост от предпочитанията ви.
Нарежете свинското месо на хапки. Обелете двете скилидки чесън и ги нарежете.
Когато олиото се нагрее, сложете кромидът и нарязаното месо в тигана. Добавете чесънът. Разбъркайте и оставете да се пържи за около 40-45 минути, докато месото хване апетитна коричка и кромидът омекне. Накрая, трябва само да овкусите със сол на вкус и черен пипер.
Ако желаете, докато месото е в тигана, може да му добавите и малко червено вино, пише струма.бг.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Мила

Мила

30.09.2020 | 15:19

Пълни глупости.Научете се да готвите и тогава давайте съвети,че лука трябва да омекне за 45 минути.

Отговори
2 0
Знам

Знам

28.09.2020 | 16:38

Лука изгорял а месото на кокал мерси

Отговори
4 0
Цветанов

Цветанов

28.09.2020 | 14:38

Нищо ново...Също не се прави така.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?