Следвайте ни

Да си оближеш пръстите: Най-вкусните сръбски кюфтета с доматен сос на фурна

viber icon

Колкото и да се придържаме към здравословно хранене и да наблягаме на салати през пролетта и лятото, няма нищо лошо от време на време да поглезим небцето си с някоя вкусна манджичка. Тези кюфтенца с доматен сос на фурна ще ви станат любими, а приготвянето им е много бързо и лесно.

Необходими Съставки:
кайма - 500 г
хляб - 2 филийки, стар хляб, потопени в мляко
яйца - 2 бр.
лук - 1 гл.
чесън - 2 скилидки
сол
черен пипер
доматен концентрат - 400 г
доматен сос - 400 г
риган - 1 с.л.
копър - 1 к.л.
кимион - 1 к.л.

Начин на приготвяне:

В подходящ съд сложете месото, много ситно нарязаните лук и чесън. Можете и да ги блиндирате.

Хлябът отцедете от млякото и го сложете към каймата.

Към сместа добавете две яйца и омесете всичко добре на ръка, добавете сол и пипер.

Сместа трябва да стои поне 1 час в хладилник, за да оформите кюфтетата по-лесно.

Кюфтенцата първо запържете за малко на тиган, а след това ги изсипете в огнеупорна тава.

В подходящ съд сложете доматения сок, доматения концентрат и подправките, смесете ги и ги изсипете върху кюфтетата.

Печете сръбските кюфтета с доматен сос на фурна за час време на 180 °C.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

За словото

За словото

27.05.2021 | 18:38

Дали няма да е по-добре, ако нарязаните лук и чесън ги блЕндираме? Не знам основателно ли е, но се опасявам се, че при дословно спазване на рецептата и блИндиране на нарязаните лук и чесън, би било доста затруднена последващата консумацията.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?