М-м-м, каква вкусотия: Ароматен свински врат за вечеря

Необходими продукти за 6 порции:
свински врат цяло парче около 1,5 кг,
2 с. л. горчица,
подправки – кимион, черен пипер, риган, мащерка, червен пипер,
200 мл бира;
За глазиране:
1 ч.л. горчица,
1 с. л. мед,
1 с. л. кетчуп;
Допълнително:
1 кг картофи

Начин на приготвяне:

Месото се намазва с горчицата. Останалите подправки се смесват, разстилат се върху дъската за рязане и цялото парче месо се овалва много добре в тях
прехвърля се в съда за печене, ако има време се оставя да престои така в хладилник

Ако не, съдът се затваря с капак или алуминиево фолио и се пече първоначално за 10 минути на силна фурна – 220 С, намалява се на 180 С, добавя се бирата и се пече за 1 час и 30 мин. Трябва да се внимава бирата да не е от хладилника, че съдът , ако е стъклен или глинен, може да се спука.

Открива се и се маже с глазурата (всичко е смесено предварително в чашка) картофите се белят, нарязват се на кръгчета и се слагат около месото, запича се за 15 – 20 минути до златисто или докато са готови картофите оставя се да изстине за 10-15 минути, месото се изважда в отделна голяма чиния (плато) и се нарязва с остър нож. Сервира се с картофите, залято с отделения сос.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?