Следвайте ни

Да си направим хляб без месене РЕЦЕПТА

viber icon

Необходими продукти:

600 мл топла вода

чаена лъжичка захар

прясна мая -едно кубче (квас)

800 грама брашно- обикновено (по ваше желание)

щипка сол.

букет от различни билки и подправки (по желане)

Начин на приготвяне: 

Маята се активира със захарта в топла водa. В пресятото брашно със солта добавяме активираната мая с водата. Объркваме до еднородна смес, която става лепкава. Покриваме и оставяме на топло докато удвои обема си. Включвамe фурната на 200 градуса с вентилатор и слагаме в нея за 30 минути чугунената тенджера с капака, за да се нагреят. През това време изсипвам тестото върху набрашнен плот и сгъваме 4-5 пъти.

Изваждаме горещата тенджера и прехвърляме тестото в нея (върху хартия). Слагаме капака и печем без да отваряме фурната 30 минути. След като мине това време, махаме капака и оставяме да се допече още 10-15 минутки до зачервяване на коричката. Хлябът става с вкус като от селска фурна, с хрупкава коричка и мека вътрешност, вади се много лесно от тенджерата. Добър апетит!

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?