Следвайте ни

Да се учим от италианците: Коя е идеалната паста

viber icon

Пастата е най-популярната италианска зърнена храна, която е любима на хората по целия свят. Освен с полезните си съставки, пастата привлича и с неустоимия си вкус. Но, за да се насладим максимално на всички предимства на италианския специалитет, трябва да можем да изберем качествен продукт, а в България все още ни липсва култура за това.

Най-лесно е да избираме по цвета - колкото по-блед и дори сивеещ ни се види, толкова по-далеч стоим от такава паста.  И никога не бива да купуваме оцветена. Зад това се крие "маскиране" на некачествени съставки. Най-често ни пробутват хлебна пшеница, вместо нужната за добри макарони, спагети и др. видове твърда пшеница.

Първата се разкашква по-лесно, губи форма. Хлебната пшеница е ЗАБРАНЕНА за паста в Италия. Защо я правят? Изхвърлят в стомасите ни остатъците нереализирана продукция от хлебозаводите. За диабетиците дори може да бъде опасна!

За да намалите риска, гответе я със зеленчуци, които донякъде ще балансират нещата.
Добрата паста се прави от твърди сортове пшеница. Ако решите за абсолютна сигурност да си я направите домашно, трябва да знаете, че освен добро брашно - не българско - и вода не ви трябва друго. Само да имате търпение да я оставите да съхне до 8 дни. Ако го направите, може да трае до 2 години.

Твърдата пшеница е важна за организма и е много полезна, нищо че от нея се правят тестени храни, защото се преработва бързо, съдържа повече белтъчини, има хранителни влакна, които я правят по-питателна и по-добра за организма. Та става и за диета, включително за средиземноморската, с която се отслабва и се балансира идеалната работа на тялото, пише Слава бг.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай