Следвайте ни

Да подсладим душата: Вкусен сладкиш с орехи и крем

viber icon

Няма нищо по-хубаво от парченце сладост, дали със сутрешното кафе, като следобедна закуска, или десерт след обяд или вечеря. Този страхотен сладкиш ще ви накара да си оближете пръстите и да го приготвяте всяка седмица.

Съставки
яйца - 4 бр.

захар - 1 ч.ч.

олио - 1 ч.ч.

прясно 
мляко - 1 ч.ч.

орехови ядки - 1 ч.ч. смлени

брашно - 1 ч.ч.

грис - 250 г

бакпулвер - 1 бр.

сироп

захар - 500 г

вода - 600 мл

яйчен крем

яйца - 2 бр.

захар - 1 ч.ч.

прясно 
мляко - 800 мл

брашно - 5 с.л.

ванилия - 2 бр.

масло - 50 г.

Начин на приготвяне
Разбъркайте яйцата със захарта и добавете останалите продукти по реда, по който са изписани, като предварително сте смесили брашното с бакпулвера. Сипете сместа в тава с размери 20х35 см, предварително намаслена с олио и поръсена с брашно, заравнете и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса и печете за около 25-30 минути.

Докато сладкишът се пече, сварете сиропа, като смесите захарта и водата, след като заври, варите 5 минути.

Извадете готовия сладкиш и залейте равномерно със сиропа, оставете да се охлажда.

Сварете крема, като в купа смесете разбитите яйца със захарта и ванилиите. 

Добавете 100 мл от студеното прясно мляко и брашното, разбъркайте до еднородна смес. 

Останалото мляко поставете на котлона да заври и при непрекъснато бъркане добавите яйчената смес, варите до сгъстяване на крема. В края добавете маслото, нарязано на кубчета, и бъркате, докато се разтвори напълно. 

Залейте сладкиша с крема и поръсете с 3-4 с.л. смлени орехи, оставете да се охлади напълно и стегне крема за 2-3 часа, сервирате студен, пише recepti.pl.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ккк

Ккк

06.02.2021 | 07:04

А снимката на сладкиша - различна от рецептата. Recepti.pl какво казва по въпроса?

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай