Следвайте ни

Да готвим като баба: Боб в гърне с бекон

viber icon

Днес ще ви представим една рецепта за боб в гювече, която ще ви накара да се върнете към детството си и бабините манджи, които винаги носят топлина и уют на трапезата ни, макар и осъвременени.

Боб с бекон в гюведже 

Продукти:
1 и ½ чаши зрял боб
300 г пушен бекон
1 глава лук, нарязана
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
1 щипка черен пипер
2-3 супени лъжици горчица
1 чаша доматено пюре (или малка консерва)
1 щипка захар

Приготвяне:
Накиснете боба за през нощта. След това го сварете, докато омекне. Изхвърлете водата и налейте нова. Кипнете отново. Отцедете водата и я запазете.

Поставете боба в гювече. Към него прибавете нарязаните бекон и лук. Отделно в тиган на средна температура смесете подправките, горчицата, доматеното пюре и захарта. Разбърквайте непрекъснато, докато се получи гладък сос. След като клокне свалете от огъня и залейте боба с него.

Долейте малко от водата на боба, колкото да покрие ястието до средата. Печете под похлупак на слаба фурна за около 3 часа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?