Чушки бюрек

Подготовка:10 мин.
Готвене:15 мин.
Порции:4

Продукти:

  • 1 кг червени чушки
  • 200 г сирене или извара
  • 2 яйца
  • 1 с. л. ситно нарязан магданоз
  • сол
  • смлян черен пипер
брашно
3 яйца
галета
олио за пържене
Приготвяне:

• Чушките се изпичат, обелват се и се отцеждат малко.
• В купа сиренето се разбърква добре с яйцата и магданоза.
• Чушките се напълват със сместа и леко се сплескват.
• Овалват се в брашно, след което се потапят в яйца.
• Накрая се овалват в галета.
• В голям и дълбок тиган се сгорещява олиото (около 1 см).
• Чушките могат да се потапят преди пърженето още веднъж в яйцето.
• Чушките бюрек се пържат от двете страни до златисто, като се обръщат периодично 2-3 пъти.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?