Чушки бюрек
- 11:22, 28.11.2013
- 11:25, 28.11.2013
- 2217
- 0
Подготовка:10 мин.
Готвене:15 мин.
Порции:4
Продукти:
- 1 кг червени чушки
- 200 г сирене или извара
- 2 яйца
- 1 с. л. ситно нарязан магданоз
- сол
- смлян черен пипер
3 яйца
галета
олио за пържене
Приготвяне:
• Чушките се изпичат, обелват се и се отцеждат малко.
• В купа сиренето се разбърква добре с яйцата и магданоза.
• Чушките се напълват със сместа и леко се сплескват.
• Овалват се в брашно, след което се потапят в яйца.
• Накрая се овалват в галета.
• В голям и дълбок тиган се сгорещява олиото (около 1 см).
• Чушките могат да се потапят преди пърженето още веднъж в яйцето.
• Чушките бюрек се пържат от двете страни до златисто, като се обръщат периодично 2-3 пъти.
• Чушките се изпичат, обелват се и се отцеждат малко.
• В купа сиренето се разбърква добре с яйцата и магданоза.
• Чушките се напълват със сместа и леко се сплескват.
• Овалват се в брашно, след което се потапят в яйца.
• Накрая се овалват в галета.
• В голям и дълбок тиган се сгорещява олиото (около 1 см).
• Чушките могат да се потапят преди пърженето още веднъж в яйцето.
• Чушките бюрек се пържат от двете страни до златисто, като се обръщат периодично 2-3 пъти.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни
Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.
0 коментара