3906

Чудо в кухнята: Най-вкусните пълнени чушки с кайма и ориз по семейна РЕЦЕПТА

Предлагаме ви традиционен вкус на макс - семейна рецепта за пълнени чушки с кайма и ориз, която няма равна! Пригответе ги за любимите си хора у дома, всички ги обожават!

 

Необходими продукти


чушки – 10 бр.

лук – 1 глава

моркови – 1 бр.

целина – 2 стръка

олио – 40 мл

ориз – 1 ч.ч.

настъргани домати – 100 г

червен пипер – 1/2 с.л.

чубрица – 1 с.л.

чесън – 2 скилидки

кайма – 400 г

магданоз

сол – на вкус

 

За заливката

яйца – 2 бр.

кисело мляко – 1 ч.ч.

брашно – 2 с.л.

сос – течността от изпечените чушки

сол – на вкус

Начин на приготвяне


Лукът, морковът и целината се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тиган със загрято олио и се запържват за кратко. В тигана със зеленчуците се слага измитият ориз.

Пържи се, докато стане стъклен. Прибавя се червеният пипер, доматите и се налива чаша вода.

Температурата на котлона се намалява и оризът се оставя да се готви, докато поеме водата. Накрая се прибавя каймата, наситненият чесън, нарязаният на ситно магданоз и сол на вкус.

Чушките се почистват от дръжки и семки. Набождат се на няколко места с шиш или вилица, посоляват се отвътре и се напълват с приготвената плънка, пише struma.bg.

Отвора на всички чушки с кайма се потапя в брашно, след което се подреждат в затоплен и намаслен гювеч. Наливат се чаша и половина топла вода. Пълнените чушки се слагат да се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.

След като се изпекат се прехвърлят в друг съд, а водата в която са се пекли чушките се прецежда.

В купа се разбиват две яйца, прибавят се киселото мляко, брашното и прецеденият сос от печенето. Заливката се разбърква и слага на котлона за да се сгъсти, като се разбърква периодично.

Пълнените чушки се сервират полети с приготвения сос.

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?