Чудно вкусни: Пържени филийки по бабина РЕЦЕПТА
- 05:05, 02.12.2023
- 3207
- 1
Пържените филийки често присъстват на българската трапеза за закуска. Правят се лесно и бързо. Не се изискват големи кулинарни умения.
Необходими продукти:
- Хляб – 6 броя тост, или нарязан (хубаво да е стар хляба)
- 2 яйца
- 4 с. л пълни – брашно
- 1 ванилия
- Щипка сол
- ½ ч.л – сода за хляб
- Разрежда се с прясно мляко, ако нямате става и с обикновена вода
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата и към тях се прибавя брашното. Бърка се, за да не става на бучки.
Слага се солта, содата, млякото или водата. Правите сместа като панировка. Слагате тиган с растително масло на котлона и като загрее слагате всяка филийка хляб потопена в яйчената смес, добре напоена от двете страни.
Пържете до хубаво зачервяване и от двете страни, пише actualno.com. Готовите пържени филийки ги слагате върху домакинска хартия да се отцедят.
Готовите пържени филийки може да ги консумирате със сладко, сирене, течен шоколад, пудра захар и други.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни
Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.
