46

Чудно вкусни и много лесни меденки за Коледа РЕЦЕПТА

Представяме ви една изпробвана, много вкусна и празнична рецепта за коледни меденки. Бон апети!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 2 бр. яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. мед
• 2 ч.л. сода
• 2 г ванилия
• 5 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Медът се разбива с 2-те лъжички сода и към него се прибавят разбитите яйца със захарта, ванилията и олио на струйка и брашното. Разточва се кора и се изрязват формички. Пекат се на 180 С във фурна за 15-20 минути.

* Брашното, което е зададено е достатъчно, независимо, че се получава лепнеща маса, която далеч не прилича още на тесто. След престой в хладилника, се получава идеално за работа тесто. Също много важно условие е, да не се вади цялото количество наведнъж, а да се раздели на няколко части и да се работи само с едната част, докато другите престояват в хладилника. Така се избягва омекването му и трудното разточване и изрязване, съветват кулинарите от receptite.com.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?