4020

Чудно вкусна: Апетитна карбонара за обяд РЕЦЕПТА

Паста Карбонара е една от най-известните рецепти на италианската кухня, обичана по целия свят заради своя неповторим вкус и кремообразна текстура, пише actualno.com.

 

Необходими продукти:

Свинска буза (гуанчале)
Сирене пекорино романо
Яйца (жълтъци)
Сол и черен пипер
Скилидка чесън
Спагети или друга паста по избор

Начин на приготвяне:

Разбийте жълтъците в купа и добавете настърганото сирене пекорино. Овкусете с малко сол и обилно количество черен пипер. Разбъркайте добре до получаване на гладка смес.


Нарежете свинската буза на ивици и я запържете в тиган с малко олио и скилидка чесън, докато стане хрупкава. Премахнете чесъна, за да не доминира във вкуса.


Сварете пастата до степен ал денте, като запазите малко от водата, в която се е варила.
Добавете сварената паста към тигана със свинската буза и разбъркайте добре, като налеете малко от запазената вода за готвене, за да получите сочност. Изключете котлона и добавете яйчената смес, като разбъркате бързо.

Топлината от пастата ще сготви яйцата и ще създаде кремообразен сос, без да ги превръща в бъркани яйца.
Сервирайте пастата Карбонара веднага, поръсена с допълнително сирене пекорино и още черен пипер за финален щрих.

 

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?