3906

Чудно вкусен: Най-пухкавият и лесен тутманик РЕЦЕПТА

За началото на уикенда ви представяме една страхотна рецепта за тутманик, с която няма да ви се наложи да прекарате дълго време в кухнята. Ако през делничните дни може да направим компромис със закуската, то събота и неделя тя е чудесен повод семейството да се събере около трапезата. 

 

Необходими продукти за тутманик:

4 бр. яйца

2 ч.ч. брашно

1 ч.ч кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

1/2 ч.ч олио 300 г сирене 

 

Начин на приготвяне:

Разтворете содата в киселото мляко, докато шупне и добавете към нея яйцата заедно с брашното и олиото. Всичко се разбива лесно с миксер за общо 5 минути.

Към полученото тесто добавете натрошеното сирене с шпатула.

Сипете сместа в тава (до 26 см диаметър), която сте намазнили и набрашнили леко. Изпечете тутманика в загряна на 180 градуса фурна (с вентилатор).

 Печенето отнема около 20-25 минути - до суха клечка, пише аctualno.com.

Да ви е сладко!

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?