Чудно предложение за обяд: Пиле с грах и картофи РЕЦЕПТА
- 11:40, 03.08.2024
- 12 755
- 0
Ако все още се чудите какво да приготвите за обяд, ние имаме едно вкусно предложение за вас.
Необходими продукти:
пиле – 1 бр. (около 1.5 кг)
картофи – 4 бр.
моркови – 2 бр.
грах – 450 г
целина – 1 глава
кромид лук – 1 глава
чесън – 3 – 4 скилидки
дафинов лист – 2 бр.
черен пипер – 10 зърна
бахар – 5 – 6 зърна
кимион – 1 ч.л. на зърна
олио – 3 – 4 с.л.
сол
магданоз – 1/2 връзка
лют червен пипер – на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пилето се измива със студена вода, нарязва се на порционни парчета и се прехвърля в тенджерата под налягане.
Зеленчуците (картофите, морковите и целината) се обелват и нарязват на едри парчета и се прехвърлят в тенджерата. Изсипва се и грахът при тях.
Добавя се и кромидият лук, и чесънът, също нарязани на по-едро. Залива се с вода, колкото да покрие продуктите, добавя се малко сол, зърна черен пипер, зърна бахар, кимиона, дафиновия лист, олиото и тенджерата се затваря с капака, пише struma.bg.
Слага се на котлона и след вдигането на налягането в тенджерата (след като започне да излиза пара от клапана) котлонът се намалява и се засичат около 20 минути.
Сваля се тенджерата от котлона и се изчаква парата да спадне, за да се отвори капакът.
Пилешката яхния с грах се сервира в дълбоки порционни чинии, поръсено с нарязания на ситно магданоз и едро смлян лют червен пипер.
Пилето с Грах и Картофи в Тенджера под Налягане е готово.