4232

Чудно! Дробчета по селски със зеленчуци за обяд РЕЦЕПТА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

пилешки дробчета - 500 г
моркови - 2 бр.
чушки - 1 бр
лук - 2 глави
домати - 1 бр.
брашно - за овалване
чубрица - 1/2 ч.л.
магданоз - 5 - 6 стръкчета
червен пипер - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
сол
олио
вода - 1/2 чаша топла

 


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Почистваме дробчетата и ги овалваме всяко едно парче поотделно в брашно. Загряваме си мазнина на умерена температура и ги запържваме почти до готовност, като добре изтръскваме брашното от дробчето, преди да го сложим, за да не загори мазнината. Не ги посолявам предварително, а след това.

Режем лука на шайби, а моркова на едро ренде. Чушката я нарязваме на по едри парченца, домата на кубчета.

В загрято олио, на умерена температура, слагаме лука, да се карамелизира, след което добавяме морковите и чушките и ги задушаваме за кратко време.

Слагаме и нарязания на дребно домат. Посоляваме и добавяме 1 ч.л. сладък червен пипер и повечко черен пипер, или чили, ако обичате по-пикантно. Добавяме и малко топла водичка, около половин чашка, и оставяме за около 10-на минутки под капак, за да омекне лукът.

Слагаме чубрицата.

Добавяме и дробчетата, като тук е моментът на осоляването им, слагаме сол и нарязания на ситно магданоз и задушаваме за още 5-6 минутки. Ако обичате повече доматен сос в ястието, може да добавите допълнително по ваш вкус - доматено пюре 2-3 с.л. или още един домат настърган.

И дробчетата по селски са вече готови! Невероятен вкус и аромат!

Да ви е сладко!

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?