4020

Чудни сармички от тиквички за обяд РЕЦЕПТА

Сармичките от тиквички са иновативно и вкусно предложение, което превръща традиционната рецепта в здравословно и свежо ястие. Този вариант на сарми е идеален както за ежедневната трапеза, така и за специални поводи.

Необходими съставки:

  • Тиквички – 3 средно големи, нарязани на тънки ивици.
  • Ориз – 1 чаша.
  • Морков – 1 брой, настърган.
  • Лук – 1 глава, ситно нарязан.
  • Чесън – 2 скилидки, пресовани.
  • Магданоз и копър – на вкус, ситно нарязани.
  • Олио – 2 супени лъжици.
  • Подправки – сол, черен пипер и червен пипер.
  • По желание: кайма, сирене или гъби за разнообразие.

Тези съставки ще ви стигнат за 3-4 порции.

 

Начин на приготвяне:

Подготовка на тиквичките

Измийте тиквичките и ги нарежете на тънки ивици с помощта на нож или ренде за белене. За по-лесно навиване, можете да ги бланширате за 1-2 минути във вряща вода и след това да ги охладите в студена вода.

Приготвяне на плънката

В дълбок тиган задушете лука и чесъна в олиото, докато омекнат. Добавете моркова и ориза, като разбъркате добре. Подправете със сол, черен пипер и червен пипер. Добавете 2 чаши вода и оставете ориза да се свари почти до готовност. Накрая добавете ситно нарязаните магданоз и копър.

Оформяне на сармичките

Поставете по една лъжица от плънката върху всяка ивица тиквичка и завийте на руло. За да задържите сармите добре оформени, можете да ги закрепите с клечка за зъби, пише actualno.com.

Готвене

Подредете сармите в тавичка или тенджера, като добавите малко олио и вода (или доматен сос за по-интензивен вкус). Печете във фурна на 180°C за около 25-30 минути или варете на котлон за 20-25 минути, докато тиквичките омекнат.

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?