Следвайте ни

Чудната вечеря на Тони! Свински гърди с кисело зеле

viber icon

Страхотна вечеря ви препоръчва нашата читателка Тони Тодорова! Тя сподели личната си рецепта за свински гърди с кисело зеле. Един съвет и от нас - извадете качествено червено вино!

 

Необходими продукти:

свински гърди - 800 г
кисела зелка - 1 средно голяма
олио - около 200 - 300 мл (зависи колко са мазни гърдите)
червен пипер
сол
черен пипер на зърна

дафинов лист
 
 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ


Свинските гърди се измиват и нарязват на по едра парчета. Поставят се на дъното на тенджера. Изсипва се олиото.

Зелето се нарязва на лентички, намачква се с червения пипер и се слага в тенджерата. Изсипва се вътре и половин литър зелева чорба.

Добавя се черен пипер и дафинов лист. Задушава се на бавен огън за около 2-3 часа, зависи от печката ви.

Изсипва се в тава и се пече до желания загар. 

Приятна вечеря!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай