1553

Чудна закуска: Триъгълни банички с лук и сирене РЕЦЕПТА

Топли триъгълни банички с чаша айрян – не е ли това съвършената закуска! А най-хубаво е, когато ароматът, който се носи от кухнята, те събуди и те измъкне от леглото. Тук уханието е сладко и пикантно в същото време, защото плънката за баничките е от пържен лук, пресни и сухи подправки и саламурено сирене. Изненадващо и изненадващо вкусно.

Всъщност, пърженият лук и сиренето са великолепна комбинация. Дори без подправки са изключително апетитни. Както повечето хубави неща, вероятно откриването й е плод на случайността.

Не е случайно обаче съчетаването им с чубрица и червен пипер. Те им придават онзи отличителен български вкус, но и цвят, който се пренася в баничките. Те пък се приготвят повече от лесно, нужна е само малко сръчност да ги навиете.

Съветът ни е да изпържите лука за тези триъгълни банички много добре, почти до карамелизиране. Ако го оставите да хрупа, след това стомахът ви ще се сърди, а пък и вкусът на баничките няма да е толкова добър.

Нашите триъгълни банички са чудесни за закуска, но можете да ги поднесете за следобедно хапване или пък като предястие. Никой на масата няма да остане безразличен към тях, пише edna.bg.

 
 
Необходими продукти:

кори за баница - 2 пакета

сирене - 400 гр

яйца - 1 бр

лук - 1 кг

червен пипер - 2 с.л.

чубрица - 1 с.л

копър - 1/2 връзки

магданоз - 1/2 връзки

олио - 2/3 ч.ч.

 

Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Сложете го да се задуши в 70 мл загрято олио.

2. След като лукът се задуши, прибавете червения пипер и чубрицата, разбъркайте добре и след минута-две добавете пресните подправки. Отдръпнете от котлона и оставете леко да се охлади.

3. Прехвърлете изстиналия лук в купа, натрошете сиренето при него и разбъркайте добре.

4. Отворете корите на Bella, извадете една, намажете я с олио, отгоре сложете още една и нея също намажете с олио. След това прехлупете от едната (дългата) и след това от другата страна. Трябва да се получи правоъгълник с ширина 13-14 см. В единия край поставете плънка, прегънете отдолу нагоре, за да се получи триъгълник и така загъвайте цялата кора докато можете.

5. Покрийте тава с хартия за печене и в нея подредете баничките. Разбийте яйцето с една лъжица олио и намажете баничките с него.

6. Изпечете ги на 180 градуса за 15-20 минути или докато станат златисти.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?