1939
Следвайте ни

Чудна закуска: Пухкави бухти, които се топят в устата

viber icon

Започнете седмицата с усмивка с тези ужасно вкусни бухтички, които ще приготвяте многократно, след като веднъж ги опитате.

Необходими Продукти
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 1/2 кофичка
сол - 1 к. л.
захар - 1 ч. л.
сода за хляб - 1 равна ч. л.
брашно - 600 г
олио - за пържене
пудра захар - по желание

Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта и солта. Разбърква се содата за хляб в киселото мляко да шупне и сипваме в яйцата.

Добавя се брашното и замесваме средно меко тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да почива за 15-20 минути.

Върху набрашнена повърхност разточваме кора с дебелина около 6-8 мм. С нож се нарязва кората на квадрати или ромбоиди, пише gotvach.bg.

Пържим бухтите на умерен огън от двете страни до златисто. Поднасяме топли със сирене, конфитюр или мед.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?