Следвайте ни

Чудна закуска: Пролетна баница с лимец и спанак

viber icon
Баницата с лимец и спанак е не само вкусна, но и изключително полезна, пише actualno.com.
 
За нейното приготвяне са ви необходими следните продукти:
700 гр брашно от лимец
1 кг спанак
1 чаена чаша кисело мляко
2 яйца
300 мл хладка вода
30 мл олио
1 супена лъжица оцет
30 гр краве масло
200 гр сирене Приготвяне на баницата:
Пресейте брашното в дълбока купа. Прибавете към него размекнатото масло. Добавете олиото и оцета към водата. Прибавете постепенно получената течност към брашното. Омесете средно твърдо тесто (месете го с намаслени ръце, без да добавяте брашно). 
 
Разделете полученото тесто на две равни части, а всяка от тях разделете на 10 равни топчета. Всяко от тях се разточва до получаването на кора с диаметър от 10 см, след което корите се оставят настрани. 
 
Пригответе плънката - почистете спанака, нарежете го и го задушете за 2-3 минути в малко мазнина (може да го бланширате във вряла вода за 1 минута). 

Разбийте яйцата. Прибавете натрошеното сирене към тях и задушения спанак. Добавете киселото мляко и разбъркайте сместа. 

Разточете първата кора и я поставете в предварително намаслена тава. Отгоре сложете част от плънката и след като поставите втората кора, поръсете с малко олио. Повторете процедурата и с останалите кори. Нарежете баницата на малки квадратни парчета. 

Баницата се пече за 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?