3906

Чудна закуска от ръцете на баба: Пухкави и ароматни милинки РЕЦЕПТА

Всички ги обичаме! Оригиналните нашенски милинки, които ще ви върнат в детството

 

Сигурни сме, че хората, които не обичат меки и пухкави милинки, могат да се преброят на пръстите на едната ни ръка. Днес обаче сме супер въодушевени, защото ще ви разкрием една от онези рецепти, които са били пазени в тайна дълго време. Милинките на баба нямат равни на себе си. 

Как се приготвят най-вкусните милинки?

Продукти, от които се нуждаете:

 

олио - 80 мл
прясно мляко - 220 мл топло
вода - 220 мл
прясна мая - 2/3 кубче (разтворена в млякото)
брашно - 800 г
сол - 2 ч.л.
захар - 1 ч.л.


За първата заливка

 

сирене - 300 г
вода - 200 мл


За втората заливка

краве масло - 1 пакетче 125 г
олио - или 200 мл
брашно - 2 с.л.

 


Начин на приготвяне на милинките:

Замесете меко тесто с продуктите от списъка. Покрийте го с фолио и го оставете да втасва.

След този процес се заемете с оформянето на топчета. Големината им трябва да е колкото орех. Подреждайте в тавата от фурната, но топчетата не трябва да са много плътно едно до друго.

Натрошеното сирене смесете с вода и след това разпределете сместа върху топчетата. Оставете да втасват още половин час.

Идва ред на един малък трик, благодарение на който милинките са с перфектната текстура – леко хрупкави отвън и безобразно меки отвътре, пише actualno.om.

Брашното се запържва в масло и олио и след това се полива върху милинките.

Печете милинките в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато се сдобият със златиста коричка, извадете от фурната и похапнете. Това печиво е наистина вкусно и си струва да го опитате.

Добър апетит!

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?