1553

Чудна закуска: Лесни банички с готови кори

Предлагаме ви любима закуска и при това толкова лесна, че всеки може да си я приготви. Вместо една голяма баница за цялото семейство, направете сочни банички за всеки поотделно - така всеки да си знае баничката и да няма сърдити.

Необходими Продукти


кори за баница - 2 пакета
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 1/2 кофичка
мая - 1/3 кубче
сол - 1 ч.л.
захар - 1 равна ч.л.
олио - за намазване на корите
сирене - 500 г
брашно - 2 с.л.

Начин на приготвяне


1. Яйцата се разбиват, а към тях се прибавя киселото мляко, което да е със стайна температура.След това се слага и солта, разбърква се и се добавя разтворената в малко хладка вода мая + захар.

2. Прибавя се брашното и се разбърква до хомогенна смес. Тестото се оставя да почине 10-15 мин. Корите се разтварят, след като тестото е починало.

3. За всяка баничка са необходими две кори. Корите се разполагат по дължина. Горната кора се намазва леко с олио или масло. Слагат се 2-3 с.л. от сместа и кората се намазва само в средата.

4. Поръсва се със сирене и се прегъват лявата и дясната част към средата, където двете половини се срещат, но не е нужно да се застъпват.Така полученият правоъгълник се завива на стегнато руло, пише gotvach.bg.

5. Баничките се редят в подходящ съд върху хартия за печене на разстояние една от друга. Отгоре всяка баничка се намазва със сместа и се оставят да престоят около 10 мин. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато придобият златист цвят.

Да ви е сладко!

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?