1553

Чудна закуска: Бързи милинки с масло и сирене

 

Опитайте тази рецепта за бързи милинки с масло и сирене за неделната закуска.

Необходими Продукти


брашно - 2 ч.ч.
прясно мляко - 1 ч.ч. топло
сол - 1 ч.л.
захар - 1 ч.л.
масло - 1 с.л.
прясна мая - 10 г


за овалване на топчетата


масло - 3 с.л. разтопено

за поръсване
сирене - 200 г натрошено


заливка


яйца - 1 бр.
сирене - 50 г натрошено
царевично брашно - 2 с.л.
прясно мляко - 3 с.л.

Начин на приготвяне


1. Затоплете млякото и разтопете маслото поотделно.

2. В купа пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте сухата смес. В чаша добавете прясната мая и захарта, прибавете 3 с.л. от затопленото мляко и ги разтворете. Сипете разтворената мая в единия ъгъл на купата с брашно и разбъркайте на кашичка, поставете купата на топло за 10 минути да се активира маята.

3. След това добавете 1 с.л. от разтопеното масло и останалото прясно мляко при непрекъснато бъркане докато може, а после с ръце оформете много меко тесто. Завийте тестото със стреч фолио и поставете на топло (за целта ползвам фурната загрята на 50 градуса), там втасва почти тройно за 30 минути.

4. Намаслете тава с незалепващо покритие с диаметър – 24 см. Започнете да късате и оформяте топчета колкото голям орех от втасалото тесто. Овалвайте топчетата в разтопеното масло и ги подреждайте в тавата едно до друго, от средата в кръг докъдето стигне тестото. Поръсете с натрошеното сирене и включете фурната на 180 градуса.

5. Отделно разбийте яйцето с вилица, добавете прясното мляко, натрошеното сирене и царевичното брашно, разбъркайте на кашичка и залейте милинките със сместа.

6. Поставете тавата в нагрятата фурна и печете за около 40 минути, пише gotvach.bg.

Насладете се на чудни и бързи милинки с невероятен вкус на масло!

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?