Чудна закуска: Бързи милинки с масло и сирене
- 05:00, 26.03.2023
- 17 293
- 0
Опитайте тази рецепта за бързи милинки с масло и сирене за неделната закуска.
Необходими Продукти
брашно - 2 ч.ч.
прясно мляко - 1 ч.ч. топло
сол - 1 ч.л.
захар - 1 ч.л.
масло - 1 с.л.
прясна мая - 10 г
за овалване на топчетата
масло - 3 с.л. разтопено
за поръсване
сирене - 200 г натрошено
заливка
яйца - 1 бр.
сирене - 50 г натрошено
царевично брашно - 2 с.л.
прясно мляко - 3 с.л.
Начин на приготвяне
1. Затоплете млякото и разтопете маслото поотделно.
2. В купа пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте сухата смес. В чаша добавете прясната мая и захарта, прибавете 3 с.л. от затопленото мляко и ги разтворете. Сипете разтворената мая в единия ъгъл на купата с брашно и разбъркайте на кашичка, поставете купата на топло за 10 минути да се активира маята.
3. След това добавете 1 с.л. от разтопеното масло и останалото прясно мляко при непрекъснато бъркане докато може, а после с ръце оформете много меко тесто. Завийте тестото със стреч фолио и поставете на топло (за целта ползвам фурната загрята на 50 градуса), там втасва почти тройно за 30 минути.
4. Намаслете тава с незалепващо покритие с диаметър – 24 см. Започнете да късате и оформяте топчета колкото голям орех от втасалото тесто. Овалвайте топчетата в разтопеното масло и ги подреждайте в тавата едно до друго, от средата в кръг докъдето стигне тестото. Поръсете с натрошеното сирене и включете фурната на 180 градуса.
5. Отделно разбийте яйцето с вилица, добавете прясното мляко, натрошеното сирене и царевичното брашно, разбъркайте на кашичка и залейте милинките със сместа.
6. Поставете тавата в нагрятата фурна и печете за около 40 минути, пише gotvach.bg.
Насладете се на чудни и бързи милинки с невероятен вкус на масло!
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни