Следвайте ни

Чудна вечеря: Птиче гнездо от кайма РЕЦЕПТА

viber icon

Необходими продукти:

2 кг кайма

6 яйца

200 гр. кашкавал

 

Подправки за каймата:

чубрица

черен пипер

червен пипер

1 яйце

галета

лют червен пипер - по желание

сол - 20 г

Начин на приготвяне:

Овкусете каймата с всички изброени подправки, хубаво я омесете и оставете поне за няколко часа да престои в хладилник, пише kulinari.bg. Вземете тавичка и съвсем леко я намажете с олио или сложете хартия за печене.

Оформете средно големи топки от каймата, намажете с олио дъното на стъклено шише от кола и притиснете всяко топче кайма.

Може и с пръсти да оформите мястото за яйцето, чукнете по едно яйце и ги сложете да се пекат на умерена фурна.

Като се запекат извадете и поръсете с настърган кашкавал, върнете в печката до разтапяне на кашкавала.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?