Чудна вечеря! Печени свински каренца в гъбен сос РЕЦЕПТА

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • свинско месо - 1 кг
  • бяло вино - 100 мл
  • гъби - 500 г, мариновани буркан
  • сол
  • бахар - 4 - 5 зрънца
  • черен пипер - 4 - 5 зрънца
  • масло - 70 г
  • брашно - 2 с.л. равни

     

    НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

    Нарежете свинското месо на свински котлети.

    Овкусете го със сол.

    Подредете го в тава за печене.

    Добавете маслото, налейте бялото вино.

    Запечете във фурна за около 30 минути на 200 градуса.

    Добавете маринованите гъби от буркан, заедно с маринатата.

    Печете още 7-8 минути.

    Разбийте брашното на каша с малко вода.

    Добавете равномерно го в тавата и леко разбъркайте.

    Овкусете със зрънца бахар и черен пипер, пише gotvach.bg.

    Допечете свинското до сгъстяване на соса.

    Уникално вкусни, печени свински каренца в гъбен сос!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?