Чудна вечеря! Печени свински каренца в гъбен сос РЕЦЕПТА
- 16:30, 22.12.2020
- 6882
- 0
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- свинско месо - 1 кг
- бяло вино - 100 мл
- гъби - 500 г, мариновани буркан
- сол
- бахар - 4 - 5 зрънца
- черен пипер - 4 - 5 зрънца
- масло - 70 г
- брашно - 2 с.л. равни
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете свинското месо на свински котлети.
Овкусете го със сол.
Подредете го в тава за печене.
Добавете маслото, налейте бялото вино.
Запечете във фурна за около 30 минути на 200 градуса.
Добавете маринованите гъби от буркан, заедно с маринатата.
Печете още 7-8 минути.
Разбийте брашното на каша с малко вода.
Добавете равномерно го в тавата и леко разбъркайте.
Овкусете със зрънца бахар и черен пипер, пише gotvach.bg.
Допечете свинското до сгъстяване на соса.
Уникално вкусни, печени свински каренца в гъбен сос!
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни
0 коментара