Следвайте ни

Чудна вечеря: Мързелив пай с кайма РЕЦЕПТА

viber icon

Необходими продукти:

700 гр. кайма
3 глави лук
2 листа арменски лаваш

200 гр. сирене сулгуни 
сол, черен пипер и червен пипер
свежи подправки (по желание)

1 ч. л. сушен босилек
0,5-1 ч. л. сушен чесън
щипка кориандър

За заливката: 

300 гр. заквасена сметана
4 яйца
сол и черен пипер 

Начин на приготвяне:

Смесете каймата с подправките - сушен босилек, червен пипер, сушен чесън и кориандър. И разбира се - сол и черен пипер.

Нарежете лука на ситно и добавете към каймата. Омесете всичко много добре. Настържете грузинското сирене на едрата част на рендето, пише факти.бг.

За да приготвите заливката, смесете яйцата със сметаната. Добавете сол, черен пипер и разбъркайте до получаване на хомогенна маса. 

Разпределете половината от каймата на тънък слой върху половината от единия лист лаваш, а другата половина (по същия начин) - върху другия.

Сиренето разделете на три части. С 1/3 от него поръсете част от каймата. Направете същото и с втория лист лаваш.

Застелете тавата с пергаментна хартия (трябва да покриете и стените) и наредете листовете лаваш един върху друг. Отгоре залейте със заливката и поръсете с останалото сирене. 

Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на час. 

По желание поръсете готовия пай със свежи подправки. 

Коментари (2)

Не бързай

Не бързай

30.08.2020 | 22:01

Сулугуни е кашкавал, замени го с същото количество "Витоша", и намали солта.

Отговори
1 0
Ганьо

Ганьо

30.08.2020 | 18:44

Тръгвам за Грузия за сирене.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?