Следвайте ни

Чудна рецепта за вечера: Пиле в диня

viber icon

Докато консервирате динята за зимата, може да си сготвите и нещо вкусно с останалата издълбана диня и да съберете семейството си около вкусната трапеза.

Необходими съставки: една издълбана диня малко пиле (килограм или малко повече) лимон 150 мл соев сос подправки на вкус и сол

Начин на приготвяне: Първо трябва да приготвите соса и да мариновате пилешкото месо. За целта смесете соевия сос, подправките и настърганата лимонова кора. Оставете пилето в маринатата, а лимона поставете вътре.

Докато пилешкото месо се маринова, пригответе кората от динята. За да отрежете правилно динята, махнете горната част и извадете вътрешността. По-удобно е да използвате лъжица. Отдолу направете и малък разрез, за да си осигурите стабилност.

Горният отвор трябва да е достатъчно голям, за да може пилето да влезе. След това поставете на място капачката, която сте отрязали. Загрейте фурната на 200 градуса и поставете динята с пилето в тава за печене или друг съд.

Отнема около 2 часа, за да може пилето да се изпече добре. Моля, обърнете внимание, че в процеса се образува голямо количество течност, но не я изливайте. Можете да я използвате, за да приготвите вкусен сос.

Ако смятате да направите това, тогава поставете динята в съд, в който ще се събира течността и пробийте дъното й.

В края на готвенето разрежете кората, за да отстраните готовото пиле. Сервирайте ястието със соса от динята. За гарнитура може да използвате ориз.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?