2374

Чуден кускус с мляко и мед за ЗАКУСКА

Свикнали сме да асоциираме кускуса с детската градина. Най-често кускусът се появява в представите ни сварен, поръсен със сирене и/или захар. Рецептата за кускус за закуска на "Супичка" е малко по-различна и доста по-богата като вкус. Приготвен по този начин кускусът може да бъде сервиран не само като закуска, а и като десерт.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

кускус - 100 грама 

прясно мляко - 150 грама

мед - 2 супени лъжици

орехи - 30 грама

стафиди - 30 грама

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Първата стъпка от рецептата за кускус с мляко и мед е завирането на млякото. В малка тенджера сложете прясното мляко да заври.

След като прясното мляко заври, добавете меда, а след това и кускуса. Добре да ползвате качествен кускус, за да не се развари по време на варенето и да има не само високи вкусови качества, а и хранителни такива.

Варите кускуса около 7-8 минути, докато се свари, като периодично разбърквате.
В още врящата каша прибавяте стафидите и нарязаните на парчета орехи и разбърквате.

Преди сервиране може да поръсите кускуса с мляко и мед с канела за допълнителен аромат.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?