3906

Божествено вкусна! Баничка бюрек с тънки кори РЕЦЕПТА

Започнете уикенда с вкусна закуска. Какво по-ароматно и хрупкаво от баничка бюрек - приготвена с тънки кори. Това е наистина несравнима идея да зарадвате всички у дома с нашата божествена рецепта. Опитайте я и да ви е сладко!


Необходими Продукти


тънки кори - 1 пакет (800 г)
плънка
яйца - 2 бр.
олио или масло - 1 ч.ч.
кисело мляко - 3 с.л.
прясно мляко - 1 ч.ч.
газирана вода - 2 ч.ч.
сирене - 300 г настъргано
бакпулвер - 1 бр.


за намазване


яйца - 1 бр.
кисело мляко - 1 с.л.
олио - 1 с.л.
газирана вода - 0. 5 ч.ч. за поливане

 

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата и прибавете киселото и прясно мляко, олиото, настърганото сирене, газираната вода и бакпулвера, разбъркайте добре.

В намаслена тава (аз използвах, тази на фурната), наредете набръчкани няколко листа от корите (да покрият дъното), поръсете няколко лъжици от плънката, отново набръчкани подредени кори и отново плънка. Така, докато свършат корите и плънката, като завършите с кори.

Нарежете баницата на квадрати, намажете с предварително разбитите яйце, кисело мляко и олио, полейте с лъжица газираната вода по разрезите.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете бюрека до златисто кафяв загар, за около 25 минути, пише gotvach.bg.

Сочна и много вкусна баница бюрек с фини турски кори!

Добър апетит!

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?