3906

Божествено вкусен! Специален сос за тиквички, прави ги неустоими РЕЦЕПТА

Ако обичате пържени тиквички, но ги ядете само с майонеза, опитайте да се разнообразите, като си направите специален сос за тиквички, който ги прави божествено вкусни на основата на кисело мляко.

 

През топлото време винаги ни се иска да сготвим нещо леко, свежо и сезонно. Тиквичките се появят рано през пролетта. И това е универсален летен зеленчук, от който можете да приготвите много различни ястия, от супи до десерти. Тиквичките също са отлична алтернатива на картофите, чието калорично съдържание предизвиква недоволство сред тези, които следят за фигурата си.
Това е лятно ястие, което ни връща в детството, някъде далеч на село при баба, където пържи ароматни тиквички в кухнята, като първо потапя всяко кръгче в яйчено-брашнена смес за да се получи златиста коричка.

Ако обичате пържени тиквички, но ги ядете само с майонеза, опитайте да се разнообразите, като си направите специален сос за тиквички, който ги прави божествено вкусни на основата на кисело мляко.

Сосът се оказва здравословен и вкусен. Пикантността може да се регулира по ваш вкус. Използвайте по-малко пикантни съставки и помислете дали да не използвате чесъна.

 

Съставки на специален сос за тиквички, който ги прави божествено вкусни:

·        Кисело мляко

·         Лимонов сок

·         Горчица

·         Сол, черен пипер, куркума - на вкус

·         Чесън

·         Пресни билки

Метод на готвене на специален сос за тиквички, който ги прави божествено вкусни:

·         Балансирайте количеството съставки според вашия вкус. Колкото повече кисело мляко има спрямо другите продукти, толкова по-неутрален ще бъде сосът.

·         Твърдите съставки - като билки и чесън - могат да бъдат нарязани или смесени. От това зависи бъдещата текстура на соса.

·         Добавете лимонов сок, малко горчица, сол и куркума към бялото кисело мляко. Добавете зелените и чесъна. Разбъркайте старателно. В този момент трябва да опитате соса и да решите дали трябва да добавите още сол.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?