Божествена вкусотия: Яхния със зеле и кайма от тефтерите на баба РЕЦЕПТА
- 19:20, 27.10.2024
- 19:51, 27.10.2024
- 5021
- 0
Тайната от бабиния тефтер: Вълшебна яхния със зеле и кайма!
Яхнията от зеле и телешка кайма е лесно, но обилно и засищащо ястие. Това е една от онези рецепти, при които можете да адаптирате съставките, които имате в кухнята си. По желание можете да добавите парченца броколи, карфиол, пащърнак или други подобни зеленчуци.
Необходими продукти за яхния със зеле и кайма:
500 мл гореща вода
500 мл доматен сос
450 г телешка кайма
280 г нарязани картофи
250 г моркови
75 г целина
1 глава прясно зеле
1 глава лук
1 супена лъжица захар
сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера с малко олио задушете телешката кайма и ситно нарязания лук.
Когато месото придобие тъмнокафяв цвят, добавете нарязаните на по-малки парчета картофи, моркови и целина. Нарежете зелето на ивици и го сложете в тенджерата при останалите продукти.
Всичко се залива с вода и доматен сос. Добавете сол и черен пипер. Задушете яхнията на слаб огън за около час или докато зеленчуците омекнат, пише actualno.com.
Сервирайте топло с филийка хляб.