3906

Божествена! Вкусна мусака с патладжани РЕЦЕПТА

Тази рецепта е обичана от хората на Балканите, където се приготвя с особено внимание към детайлите

Мусаката е класическо ястие, което рядко не се харесва на някого. В различните региони тя приема различни форми и вариации, като днес ще ви покажем рецептата за турска мусака с патладжани. Тази рецепта е обичана от хората на Балканите, където се приготвя с особено внимание към детайлите. Нека се запознаем със стъпките за приготвянето на тази вкусна мусака.

Необходими продукти:


Кайма - 500 г
Лук - 1 глава
Моркови - 1 бр.
Патладжани - 2 бр.
Пипер - 2 бр.
Зелен тиквички - 2 бр.
Домати - 2 бр.
Горчица - 1 с.л.
Доматено пюре - 50 мл
Краве масло - 100 г
Сол
Черен пипер
Червен пипер
Чубрица
Кориандър
За заливката:
Яйца - 2 бр.
Кисело мляко - 300 г
Кашкавал - 100 г
Сирене - 100 г
Брашно - 3 с.л.
 

 

Начин на приготвяне:


С половината масло запържваме нарязаните на ситно лук и морков. След като омекнат, добавяме каймата, горчицата и подправките.
Когато се запържи леко, прибавяме доматеното пюре. Всичко се разбърква и се оставя на слаб огън за 15 минути.
В останалото масло запържваме леко патладжанът, предварително нарязан на шайби, посолен и изцеден от горчивината. Пиперът, доматите и тиквичките също се режат на шайби.
В дълбока тава с намазнено дъно нареждаме запържените патладжани. Върху тях слагаме каймата и нареждаме червен пипер, домати и тиквички.
Добавяме малко вода и покриваме с фолио. Мусаката се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 50 минути, пише actualno.com.
В купа смесваме яйцата, брашното, киселото мляко и настъргания кашкавал и сирене. Заливката се изсипва върху мусаката и се пече до златисто.

Тази турска мусака с патладжани е истинско удоволствие за сетивата. Насладете се на тази вкусна рецепта и се потопете в изобилието на вкусове, които само турската кухня може да ви предложи.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?