3906

Божествен чийзкейк само с 5 съставки и без печене: Шедьовър от РЕЦЕПТИТЕ на Джейми Оливър

Чийзкейкът на Джейми Оливър съдържа 8 презрели банана, шоколадови пръчици и плътен карамелен сос върху основа от натрошени бисквити

 

Знаменитият готвач Джейми Оливър е световноизвестен със своя спокоен, непринуден подход към кухнята, който помага на домашните готвачи навсякъде по света да влязат в кухнята и да готвят в среда с нисък стрес и малко ангажираност. Оливър често приготвя лесни и обикновени рецепти, които не изискват сложни техники и труднооткриваеми продукти.

В публикацията в TikTok Джейми Оливър приготвя изкушаващ чийзкейк без печене, който включва само 5 съставки и минимално количество кулинарни умения. Този лесен чийзкейк използва същите съставки и вкусов профил като хитовия британски десерт „банофи пай“, което се прави с банани, шоколад и гъст карамелен сос.

 

Както в традиционния банофи пай, чийзкейкът на Джейми Оливър съдържа 8 презрели банана, шоколадови пръчици и плътен карамелен сос върху основа от натрошени бисквити. За разлика от стандартния банофи пай, който използва бита сметана, Оливър използва „наистина доброкачествено крема сирене“, за да превърне класическия десерт в възхитително плодов чийзкейк.

Джейми Оливър добавя зехтин, след като е направил бисквитите си на трохи, за да позволи на сместа да се емулгира в плътна кора. Изглежда малко вероятно в ястието да остане вкус на зехтин, след като всички тези захарни вкусове са конструирани, но винаги можете да използвате масло като заместител, ако предпочитате, пише actualno.com.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?