Следвайте ни

Вкусотия: Българска шунка

Необходими продукти: 1 кг свинско филе, зелев сок, дафинов лист, черен пипер, бахар, горчица за гарниране.

Начин на приготвяне: Залейте свинското филе със зелевия сок. Сложете го да се вари с подправките до готовност. После се отцежда, нарязва  и поднася с горчица. Може да се хапва и топло, и студено.

Рецептата е от книгата "Деветстотинъ деветдесетъ и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г."

Ако не ви се яде само месо, може да сложите в парчетата шунка предварително нарязана на тънко руска салата и да ги завиете - така се получават ефектни рулца.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?