4020

Бързо, лесно и вкусно: Пържен боб по калугерски РЕЦЕПТА

Тази рецепта не изисква нито много време, нито много продукти!

Необходими продукти:

500 г боб, сварен
1 голяма глава червен лук
1 консерва домати на кубчета
1 с.л. царевично брашно
Магданоз, наситнен
2 скилидки чесън, пресовани
Червен пипер
Сол и черен пипер на вкус
Зехтин
Сминдух
Сушен див лук
Мащерка

Начин на приготвяне: 

Лукът се нарязва на дребно и се запържва за 2-3 мин. в нагорещен тиган с 1-2 с.л. зехтин.
Поръсва се с мащерка и черен пипер. Прибавя се чесън, както и 2 с.л. червен пипер. Всичко се разбърква и се изсипват доматите заедно с размитото в малко вода брашно.
Чрез постоянно бъркане се изчаква ястието да се посгъсти, след което се прибавя свареният и отцеден от водата боб.
Слагат се сминдухът, дивият лук, както и наситненият магданоз.
Гозбата се поднася с гарнитура от пържени яйца и бекон.

 

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?