Бързо и вкусно: Сочен винен кебап за 30 минутки РЕЦЕПТА
- 12:05, 03.10.2024
- 20:34, 05.10.2024
- 19 078
- 0
Забравете за сложните рецепти – ето как да направите винен кебап бързо и вкусно!
Виненият кебап е истинско удоволствие за сетивата. Съчетание от нежно сварено свинско месо, ароматни зеленчуци и винени нотки прави тази рецепта любима сред мнозина от домакините. Ако търсите лесен начин да приготвите този изкусителен деликатес у дома, следвайте нашата стъпка-по-стъпка инструкция за винен кебап.
Това е най-лесният начин за приготвяне на винен кебап
Необходими продукти:
Свинско месо - 1 кг
Олио - 1/2 ч.ч.
Лук - 4 - 5 глави, кромид
Моркови - 1 брой
Целина - 1/2 глава
Доматено пюре - 1 с.л.
Брашно - 1 с.л.
Червен пипер - 1 ч.л.
Вино - 1 ч.ч.
Дафинов лист - 1 - 2 броя
Черен пипер
Сол
Магданоз
Начин на приготвяне
1. Приготвяне на месото:
Започнете, като сварите добре месото във вряла вода. След като е готово, почистете го от костите и го нарежете на кубчета.
2. Приготвяне на зеленчуците:
Нарежете лука на ситно, а целината и морковът нарежете на кубчета.
3. Задушаване на съставките:
В голям съд загрейте олиото и задушете лука, месото, целината и морковите.
4. Добавяне на подправки и течности:
Когато месото и зеленчуците омекнат, прибавете доматеното пюре, брашното и червения пипер. Залейте с бульон от костите на месото, добавете вино, посолете, сложете черен пипер и дафинов лист.
5. Варене на кебапа:
Оставете ястието да ври на тих огън, докато стане сочно и ароматно. Когато е готово, свалете от огъня, пише actualno.com
6. Поднасяне и сервиране:
Преди сервиране, поръсете кебапа със ситно нарязан магданоз за допълнителна свежест и аромат.
Този начин да създадете винен кебап у дома не изисква специални кулинарни умения. Простите съставки и насоки гарантират вкусово изживяване, което ще задоволи всеки член от семейството. Насладете се на този традиционен български деликатес и още утре направете винен кебап.
Добър апетит!