Бързо и вкусно: Пълнен хляб за закуска РЕЦЕПТА
- 05:10, 15.02.2023
- 1025
- 1
Лесна и бърза закуска за успешен старт на деня, която ще ви засити чак до следобяд и ще ви накара да я приготвяте още много пъти!
Необходими продукти:
- 1 хляб
- 125 г масло
- 1/8 ч. ч. зехтин
- 1/4 глава кромид
- 2-3 скилидки чесън
- 1 с. л. маково семе
- 2-3 стръка магданоз
- 340 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Нарежете прорези в хляба на кръст, без да стигате до долната кора. Трябва да се получи решетка от ромбове.
Сложете маслото в тенджерка и го оставете на котлона да се разтопи.
Междувременно нарежете на ситно лука и чесъна. Смесете ги в купа със зехтина и маковото семе. Прибавете разтопеното масло и предварително наситнения магданоз. Разбъркайте.
С чаена лъжичка насипете сместа в процепите и върху хляба, пише recepti.rozali.com.
Настържете кашкавала и го разпределете в процепите, като леко ги разширявате с пръсти.
Завийте хляба с алуминиево фолио и добре намачкайте отворените краища, за да не изтече пълнежът.
Сложете във фурната и печете 15-20 минути. Свалете фолиото, поставете хляба в тавичка, застлана с хартия за печене и печете още 10 минути или докато кашкавалът се разтопи и започне да се точи.
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни
