1939

Бързо и вкусно: Пълнен хляб за закуска РЕЦЕПТА

Лесна и бърза закуска за успешен старт на деня, която ще ви засити чак до следобяд и ще ви накара да я приготвяте още много пъти!

 

Необходими продукти:

  • 1 хляб
  • 125 г масло
  • 1/8 ч. ч. зехтин
  • 1/4 глава кромид
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 с. л. маково семе
  • 2-3 стръка магданоз
  • 340 г кашкавал

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. Нарежете прорези в хляба на кръст, без да стигате до долната кора. Трябва да се получи решетка от ромбове.

Сложете маслото в тенджерка и го оставете на котлона да се разтопи.

Междувременно нарежете на ситно лука и чесъна. Смесете ги в купа със зехтина и маковото семе. Прибавете разтопеното масло и предварително наситнения магданоз. Разбъркайте.

С чаена лъжичка насипете сместа в процепите и върху хляба, пише recepti.rozali.com.

Настържете кашкавала и го разпределете в процепите, като леко ги разширявате с пръсти.
Завийте хляба с алуминиево фолио и добре намачкайте отворените краища, за да не изтече пълнежът.

Сложете във фурната и печете 15-20 минути. Свалете фолиото, поставете хляба в тавичка, застлана с хартия за печене и печете още 10 минути или докато кашкавалът се разтопи и започне да се точи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

15.02.2023 | 05:39

БЛАГОДАРЯ ВИ страхотна РЕЦЕПТА

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?