46

Бързо и вкусно: Баница на тиган РЕЦЕПТА

Предлагаме ви бързо решение за вкусна и лесна закуска през седмицата.

Необходими продукти:

1 пакет точени кори
100 гр извара
100 гр сирене
2-3 яйца
3 с. л. кисело мляко
40-50 гр. масло
¼ ч. л. сода

 

Начин на приготвяне:

Намазваме тигана с малко от маслото, което сме разтопили. След маслото слагаме на кръст два чифта кори.

Корите трябва да стърчат по 4-5 см от всяка страна. Поръсваме корите лекичко с вода и с още от разтопеното масло.

Взимаме още 2-3 кори и ги накъсваме в средата на тигана, изсипваме от плънката и повтаряме стъпката, докато ни свършат продуктите.

За плънката разбъркваме киселото мляко, изварата, яйцата, сиреното и содата за хляб.

Накрая завиваме краищата на корите, така че да се образува нещо като джоб. Отгоре поръсваме с още малко от маслото и се пренасяме на печката, където на средно висока температура започваме да я печем.

Слагаме капак върху тигана. Когато баничката хване хубава коричка от долната страна, трябва да я обърнем.

Когато хване коричка и от другата страна, я изваждаме да поизстине върху решетка, за да е максимално хрупкава отвън, съветват от edna.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?