4232

Бързо и неустоимо вкусно: Паста с пиле и чесън, готова за нула време РЕЦЕПТА

Пилешкото месо е чудесен избор за всякакви рецепти, предлагайки великолепна основа за различни кулинарни експерименти

 

В представената днес рецепта, пилето се комбинира с дребни макарони, като се обогатява с иновативни вкусове и техники на приготвяне. Със сигурност тази лесна, но изключително вкусна рецепта ще впечатли всички на масата. Ето и стъпка по стъпка как да приготвите това уникално ястие, с достатъчно продукти за 3-4 порции.

 

Необходими продукти:

1,5 кг пиле
2 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка масло
350 г дребни макарони
1 среден лук, нарязан
2 скилидки чесън
500 мл пилешки бульон
2 средни домата
черен пипер
сол
магданоз

 

 

Начин на приготвяне:

Подгответе пилето като го разделите на порции и го осолите равномерно от всички страни. В тиган загрейте зехтина и маслото на среден огън. Когато маслото се нагорещи, добавете парчетата пиле и ги запържете за около 5 минути от едната страна, докато покафенеят, след което ги обърнете и продължете да пържите още 4 минути от другата страна. Извадете ги и ги оставете настрана, пише Actualno.com.

След като извадите пилето, в същия тиган добавете пилешкия бульон и дребните макарони. Разбъркайте добре и оставете макароните да ври до омекване. Добавете нарязания лук и гответе за още 2-3 минути на среден огън. След като лукът омекне, добавете наситнения чесън и гответе за няколко секунди.

Подгответе доматите като ги нарежете на ситно и ги смесете с черен пипер и сол. Добавете пилето обратно в тигана, заедно с подготвените домати. Увеличете огъня леко и гответе, докато всички съставки започнат да кипят заедно. След това намалете огъня, покрийте тигана и оставете ястието да се готви до пълното поемане на бульона от макароните, което обикновено отнема около 10-12 минути.

Когато ястието е готово, махнете от огъня и оставете да почине за 5 минути преди сервиране. Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Приятен апетит!

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?