Следвайте ни

Бързи хрупкави печени картофки с чесън и пармезан

viber icon

Едни бързи картофки, които ще приготвите за минути, но ще помните вкуса им дълго.

Продукти: 

Спрей за готвене 
1 супена + 1 чаена лъжица олио 
1 кг картофи, обелени и нарязани наполовина 
2 супени лъжици настърган пармезан 
½ чаена лъжица сол 
½ чаена лъжица чесън на гранули 
½ чаена лъжица червен пипер 
¼ чаена лъжица черен пипер 
4 супени лъжици заквасена сметана 

Приготвяне: 

Загрейте фурната на 200 градуса. Напръскайте тава за печене със спрея за готвене. Излейте едната чаена лъжичка олио в тавата и размажете. Поставете картофите на дъното на тавата, като преди това сте ги измили и почистили. Добре е да ги подсушите върху кухненска хартия, която да поеме цялата влага от тях, за да станат хрупкави. 

След като ги поставите в тавата, поръсете ги с 1 супена лъжица олио. Разбъркайте, за да полепне добре по тях. Смесете пармезана със солта, чесъна, червения и черния пипер в отделна купа. Поръсете картофите. Разбъркайте. Подредете ги така, че отрязаната им страна да е надолу. 

Печете за 20 минути в загрятата фурна. Обърнете ги и печете за още 20 минути. Сервирайте, овкусени със заквасената сметана или я поднесете отделно като сос за топене, пише az-jenata.bg.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?