2374

Бърза закуска: Мързелив тутманик, който става за 5 минути

Добре знаете, че приготвянето на тутманика си е майсторлък, с който не всяка домакиня може да се похвали. Направата на тестеното изделие си има своите специфики, с които трябва да се съобразим, ако искаме накрая да прелива от тавата и всички на трапезата да се облизват лакомо.

Ако обаче искате да зарадвате семейството си с домашна закуска, която да приготвите за нула време, задължително пробвайте този лесен и икономичен тутманик.

Ето и продуктите, с които е нужно да разполагате:

• яйца - 4 бр.;

• брашно - 2 ч.ч.;

• кисело мляко - 1 ч.ч. + 1 ч.л. сода бикарбонат;

• олио - 1/2 ч.ч.;

• сирене - 300 г.

Начин на приготвяне:

Содата се разтваря в киселото мляко. Разбърква се, за да шупне и след това се смесва с яйцата, олиото и брашното. За да се случи всичко бързо, използвайте миксер. 5 минути са напълно достатъчни.

Към сместа се добавя натрошеното сирене, разбърква се внимателно и се пресипва в тава, която предварително сте намазали с олио и посипали с брашно.

Мързеливият тутманик се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пече се за около 20 минути или докато не хване златиста коричка, пише actualno.com.

Когато извадите ухаещия на детство тутманик, напръскайте го с малко вода и го завийте с кърпа. Оставете го така за няколко минути да си почине и след това разрежете и похапнете.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?