Следвайте ни

Бърза, лесна и вкусна ЗАКУСКА: Пролетни банички с лапад

viber icon

Една рецепта за свежа пролетна баничка с плънка, която ще ви изненада с невероятния си вкус.

Необходими продукти: 

кори за баница - 12 бр. 

лапад - 300 г попарен 

майонеза - 1 бр. 

яйца - 1 бр. 

сирене - 400 г 

кисело мляко - 2 с.л. 

Начин на приготвяне: 

В купа слагаме всички съставки и хубаво разбъркваме. 

Корите разрязваме наполовина и всяка половина хубаво намазваме с по 1-2 с.л. от сместа. 

Сгъваме двата срещуположни края, като ги застъпваме и после завиваме на рулце - както е показано в галерията. 

Печем в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до приятен загар - за около 20-30 минути. 

По желание може да намажете баничките с разбито яйце, преди да ги сложите да се пекат.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?