Следвайте ни

Бърза и вкусна вечеря: Бургер със свинско и хрупкави зеленчуци

viber icon

Няма човек, който да не обича бургери. Най – често те се възприемат като нещо, което хапваме навън и набързо и се  класифицират като не толкова полезна храна. Не е такъв случаят обаче, когато си направим любимият сандвич вкъщи. 

Истинският бургер няма нищо общо с храната, която се предлага по заведенията за бързо хранене. Това е блюдо със собствени канони с възможности за кулинарни фантазии. Може да си овкусим рецептата според нашите предпочитания и да прибавим всичко, за което си мислим в момента.

Затова Ви предлагаме да го приготвите у дома. Ето и рецептата:

За кюфтето:
Бира20 мл

Подправка за винско месо 3 г
Кайма от свинско месо 150 г
Презентация:
Бял сусам2 г
Пълнозърнеста питка1 бр
Репички 2 бр
Майонеза 20 г
Барбекю сос 10 г
Маруля 1 листо
Червен лук 2 слайс/a
Краставица 2 слайс/a

Начин на приготвяне:За кюфтето:
1. Овкусете каймата с бирата и Knorr Подправка за маринати на свинско месо на вкус. Оставете в хладилник 1-2 часа, за да се овкуси добре.2. Направете кюфте и изпечете на скара до готовност.
Презентация:
1. Запечете питката на грил.2. Намажете я с Hellmann's Майонеза. 3. Сложете кюфтето върху питката и покрийте с нарязаните зеленчуци.4. Залейте с Hellmann's Барбекю сос.5. Накрая поръсете със сусам.

Гарнирайте с любимите пържени картофи. 

Приятен апетит!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?