3906

Бърз и лесен Ето каква е тайната на класическия тутманик РЕЦЕПТА

Любим е на всички! Вижте каква е тайната на класическия тутманик. Ще зарадвате всички у дома като им го приготвите за закуска. 

 

Необходими продукти: 

Брашно – 1 чаена чаша

Сирене – 1 чаена чаша 

Кисело мляко – 1 чаена чаша

Сода бикарбонат – 1 чаена лъжица

 

Как се приготвя класическия тутманик?

1. Пресейте брашното в голяма купа и добавете настъргано сирене. Омесете леко.

2. В друг съд смесете киселото мляко със содата. Щом сместа започне да шупне, изсипете я при брашното и сиренето. Смесете всичко добре с лъжица или шпатула до получаване на хомогенна маса.

3. Постепенно добавяйте още малко пресеяно брашно, докато тестото започне да се обработва лесно и не лепне за пръстите ви.

4. От готовото тесто се оформят малки топчета, с размерите на яйце, леко ги сплескайте с длани и ги оваляйте в олио. Подредете ги в тава с диаметър около 20 см.

5. Оставяте тутманика да почине поне 30 минути, след което го печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато се получи красива златисто-кафява коричка, пише actualno.com.

6. Пробвайте с дървена клечка за зъби – ако излезе суха, вашето изкушение е готово за атака. Експериментирайте и не забравяйте да споделите този тутманик с любимите хора.

Да ви е сладко!

 

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?